COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Откриват DMS кампания за Драгоманското блато

Сдружение за дива природа „Балкани“ открива DMS кампания за набиране на средства за възстановяване на дървената пътека в Драгоманското блато.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
11:58, 10.02.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Откриват DMS кампания за Драгоманското блато

Към момента инициатирите са събрали 1 702 лв. от необходимите 10 000 лв., с които от ще бъде извършена реконструкция на дървената пътека в Драгоманското блато. DMS кампанията е част от инициативата „Достъпното блато“ за изграждане на нови 100 м от маршрута за посетители във влажната зона. Наколната пътека е изградена и се поддържа чрез дарения и доброволчески труд вече 12 години, а достъпът за деца и възрастни винаги е бил безплатен.

За да подкрепите кампанията, изпратете SMS с текст на латиница DMS BLATO на номер 17 777 (за абонати на Telenor, Vivacom и Mtel).

;

До къде води пътеката?

Драгоманското блато е един от най-притегателните природни обекти в непосредствена близост до София. Там се срещат над 200 вида птици и могат да се видят растения красиви като водната лилия или редки като насекомоядната мехурка. В зависимост от сезона, цветовете по време на разходка във вътрешността на блатото са от искрящо зелено през пролетта и лятото до пастелно бежово и чисто бяло през есента и зимата. С нетипичната си красота блатото предоставя възможност на посетителите си да направят запомняща се разходка като видят чапла или чуят голям воден бик, да научат нещо ново и да снимат растенията, животните или гледките на фона на Чепън планина. От гледна точка на образование това е мястото, където ние от СДП „Балкани“ ежегодно провеждат многобройни уроци близо до природата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Виенският бал в София в помощ на деца с онко-хематологични заболявания
Виенският бал в София в помощ на деца с онко-хематологични заболявания