Днес е Международният ден на мира

Днес е Международният ден на мира. Той беше тържествено отбелязан пред Паметника на Незнайния воин в София. Мотото тази година е "Природата не води преговори".

Цанка Николова
от Цанка Николова
преди 5 месеци
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Днес е Международният ден на мира

Официален гост на честванията беше вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя отбеляза, че едно от най-големите предизвикателства пред света са климатичните промени и допълни, че от години насам светът не е бил с толкова конфликти в различни точки на света.

Честването тази година се организира от Съюза на ветераните от войните на България, Дружеството на ООН в България, обществени, патриотични и младежки организации.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: "Нашето поколение, моето поколение, вашето поколение, надявам се поколението на нашите деца, свикнахме да живеем в мир. Смятаме го за даденост. В спокойните дни градим своето бъдеще, мислим за своята кариера, правим семействата си, мислим за децата си. Но, уважаеми дами и господа, мирът не е даденост и всеки ден с всяка наша мисъл и с всяко наше действие трябва да мислим как да го опазим, за да има човечество".

Топ 24
Най-четени