НОВИНИ

Ден на бащата в Националния етнографски музей

Всяка трета неделя от месец юни отбелязваме Деня на бащата. В над 80 държави с различни инициативи и идеи се обръща по-специално внимание на родителските грижи и на мъжа в семейството. Днес вратите на Националният етнографски музей бяха отворени за всички татковци дошли да прекарат празника с децата си.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
12:10, 19.06.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
ден бащата националния етнографски музей

Строг, но справедлив. Така най-често описват идеалния татко. Организаторите от Националната кампания "Да бъдеш Баща" искат да насочат вниманието на хората към мъжа в семейството и по-специално към неговите родителски грижи. Но какви качества трябва да притежава перфектният татко?


Михаил:
Огромни, универсална личност трябва да бъде, търпелив, образован, да може да научи децата на нещо. Да си баща е много сложно, а да си дядо е още по-сложно. Аз съм дядо
Росен:
Денят на бащата за мен е преди всичко време прекарано в семейството. Перфектният баща трябва да притежава силата да се отдава и на семейството си.



Националният етнографски музей подготви за своите посетители специална изложба на автентични български фолклорни престилки от почти всички райони на България и специален урок за децата свързан с това как се тъче на тъкачен стан.



Петър Кърджилов,Национален етногравски музей:
Можем да се включим с една интересна изложба и една игра, която да се изиграе от татковците и от техните деца. И не само татковците, но и всички мъже, които имат отношение.... защото примерът на мъжете е особено важен за децата, както и присъствието и примера на майките.



Пловдив, Стара Загора и Благоевград също организираха различни инициативата, с които да отпразнуват Деня на бащата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малките репортери на БНТ разпитаха как се гледа бебе
Малките репортери на БНТ разпитаха как се гледа бебе
Търсят помощ за дом “Гаврош”
Търсят помощ за дом “Гаврош”