В Интерпред вече започна изложението "дни на италианското образование " на което се представят възможностите за обучение в Италия на английски език. А от понеделник започва и седмицата на италианския език и култура и средиземноморската кухня.

Интересът към форума е наистина голям. Италия е една от най-търсените образователни дестинации в Европа. Ежегодно привлича 80 хиляди международни студенти. Всички специалности вече се предлагат и на английски.

За българите дестинацията е привлекателна, защото Италия е близко, а там образованието не е много скъпо. Таксите се определят на база на семеен доход.

Деветото изложение "Дни на италианското образование" е събрало представители на едни от най-престижните и известни италиански университети.

Н. пр. Стефано Балди, посланик на Италия в България: Със сигурност има сектори, с които Италия бива веднага свързана. Дизайнът, модата, архитектурата, изкуствата са сред тези сектори. Считам, че друг основен фактор е самата обстановка, в която те биват изучавани.