НОВИНИ

ДНСК: Строителството в комплекс "Св. Св. Константин и Елена" е законно

Хотелът, който се изгражда на брега на морето в курорта "Св.Св. Константин и Елена" край Варна, отговаря на законовите изисквания. Това заяви след проверка ръководителят на Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) Иван Несторов. До нея се стигна след сигнал на граждани в социалните мрежи за изливането на бетон на метри от плажа.

bnt avatar logo
от Петя Иванова
16:50, 30.01.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Разрешението за строителство на новия хотел е издадено от Община Варна през февруари миналата година, като преди това е променен Общият устройствен план на града.

Арх. Иван Несторов - директор на ДНСК: Десети месец 2017 г. е последната санкция, която се извършва от страна на Министерството на регионалното развитие, и тази санкция е заповедта, с която се дава съгласие за преработка на Общия устройствен план на град Варна.

Курортът "Св. Св. Константин и Елена" е с национално значение, затова Подробният устройствен план на имота, върху който се строи, е одобрен от Министерството на регионалното развитие.

Арх. Иван Несторов - директор на ДНСК : От това, което направихме като оглед на обекта, аз не намирам закононарушения, по простата причина, че има легално, т.е законосъобразно издадено разрешение за строеж на базата на одобрена техническа документация.

Проектът е съгласуван и с екологичното законодателство. Инвеститорите гарантират, че достъпът до плажа ще остане свободен за туристите.

Арх. Иван Несторов - директор на ДНСК: Нито ще има нов плаж, нито ще се застроява плажът, защото съгласно този одобрен и влязъл в сила Подробен устройствен план, той е минал през всички институции.

Проверките на Националния строителен контрол продължават по Южното Черноморие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След среща в МЗ: Лекарите от Горна Оряховица са готови да оттеглят оставките си
След среща в МЗ: Лекарите от Горна Оряховица са готови да оттеглят оставките си
Български пощи предупреди за фалшиви съобщения от името на дружеството
"Български пощи" предупреди за фалшиви съобщения от името на дружеството