До Нова година прокуратурата ще внесе обвинителния акт в съда по делото за турските ваксини "Еувакс" и "Пентаксим". До момента по него има четирима обвиняеми, заедно с бившия здравен министър Петър Москов.

Разследването на звеното "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура по делото е приключило. То беше образувано след разследване на Валя Ахчиева и предаването "Открито" по БНТ.

Делото е едно от първите за корупция по високите етажи на властта, което ще се гледа в Специализирания съд заради промените в Наказателно процесуалния кодекс.

Петър Москов с 3 обвинения заради казуса с ваксините

Петър Москов с 3 обвинения заради казуса с ваксините

Прокуратурата повдигна три обвинения на здравния министър в оставка Петър Москов. Прокурорската проверка започна преди една година след разследване на...

Преди внасянето на обвинителния акт в съда, прокуратурата призова Москов за прецизиране на обвиненията срещу него и останалите обвиняеми.

Петър Москов, бивш министър на здравеопазването: Единственото, което ще кажа е това, което казах и при първоначалното ми повикване тук в следствието преди година, то е, че аз съм спокоен, защото съм убеден, че съм защитил държавния интерес и финансов, и здравен, и мога да го потвърдя с факти и данни, с документи.
Румяна Арнаудова: Част от ваксините от Турция съдържат непозволено вещество

Румяна Арнаудова: Част от ваксините от Турция съдържат непозволено вещество

Част от ваксините, пристигнали от Турция, съдържат вещество, което не е включено в имунизационния календар на България и са спрени от разпространение,...