До края на 2018 г. стартира процедурата за изпълнител на АМ "Русе - В. Търново"

До края на 2018 година се очаква да стартират тръжните процедури за избор на изпълнител на строителството и за строителен надзор на автомагистралата "Русе - Велико Търново". Това каза днес в Русе председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ инж. Дончо Атанасов по време на общественото обсъждане на доклада за Оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/ на инвестиционното предложение за автомагистралата.

от БТА
преди 2 години
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
До края на 2018 г. стартира процедурата за изпълнител на АМ Русе - В. Търново

По думите му обществените обсъждания са протекли при много засилен интерес от страна на населението на десетте общини, през които ще премине трасето. Най-голяма подкрепа от предложените три варианта получил комбинираният, а впечатленията били, че хората очакват с огромна надежда стартирането на проекта.

"Завършвайки по закон обществените обсъждания, очакваме положителна оценка от Висшия експертен екологичен съвет през януари 2018 години, след което започваме подготовка за обявяване на тръжни процедури", допълни инж. Атанасов. Според него най-бързо трябва да започнат дейностите в участъка от Русе до Бяла, който от цялото около 135-километрово трасе е с най-много пътни произшествия и смъртни случаи.

Той определи строителството на автомагистралата като историческо събитие за региона, който ще се развие и ще стане привлекателен за бизнеса. Инж. Атанасов смята, че главният път Русе - Бяла ще остане толкова натоварен поне още 4-5 години. Общественото обсъждане в Русе бе последното от поредицата дискусии в населените места на доклада за ОВОС на инвестиционното предложение за автомагистралата.

Топ 24
Най-четени