НОВИНИ

До края на 2019 г. ще е ясно дали и колко стадиони ще строим за голям форум

София, Пловдив, Варна и Бургас са единствените български градове, които могат да домакинстват мачове на двете футболни първенства, за които кандидатура подготвят България, Румъния, Гърция и Сърбия. Представители на четирите страни се срещнаха днес в Бояна. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви в "Още от деня", че днешната среща е поредната важна крачка към осъществяването на общата кандидатура на четирите държави за домакинство на голям футболен форум.

bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 25.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

При следващата среща - на 12 април в Солун, ще бъде подписан меморандум, а до края на годината след като експертна група анализира всички икономически параметри, плюсове и минуси, ще се вземе окончателно решение за общата кандидатура.

Кралев коментира, че четирите държави имат самочувствието, че могат да се справят с такова домакинство.

През април всяка страна ще представи доклад какви стадиони може да построи. Само Румъния отговаря на тези критерии сега.

;

Ако участваме в организирането на Световно първенство, трябва да построим 4 стадиона с капацитет 40 000 души. За европейско стадионите са 3, с капацитет около 30 000 души. Грубо цената е 1000 евро на седалка. Един стадион, по груби сметки, е между 60 000 и 80 000 евро.

Бразилия и Южна Африка се справиха със световно първенство, при много по-лошо икономическо състояние и политическа криза, коментира още министърът на младежта и спорта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри на България и Северна Македония проведоха среща в София
Външните министри на България и Северна Македония проведоха среща в София
НФСБ предлага промяна във възнагражденията на отсъстващи от НС депутати
НФСБ предлага промяна във възнагражденията на отсъстващи от НС депутати