НОВИНИ

До края на седмицата навсякъде в София ще има парно

Вчера „Топлофикация София” стартира общото включване на отоплението в столицата. В Сутрешния блок на БНТ говорителят на "Топлофикация" Елизабет Павлова даде повече подробности.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
07:28, 06.11.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

С приоритет са детските градини, болниците, училищата.

Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация": На второ място ще започнем да включваме и сградите, етажните собствености, като се надяваме до края на седмицата, когато ще стане малко по-студено, да сме приключили с включването на жилищните сгради. Така че хората да са на топло през почивните дни. И, разбира се, през следващите дни ще включим и офис сградите, държавните учреждения.

По думите на Павлова дружеството е напълно готово за началото на отоплителния сезон. Ремонтите са приключили още към 1 октомври. Към днешна дата има малки аварии. Успяваме да се справим с тях в много по-кратки срокове, отколкото ни дава право нормативната уредба - до 48 часа, каза още Елизабет Павлова.

Как ще се контролира неправомерното използване на топлинна енергия?

Елизабет Павлова: Контролирането на това неправомерно използване на топлинна енергия винаги е било в рамките на етажната собственост. Когато получаваме сигнал от дадена етажна собственост, че съмнения, правим проверки. Хубавото е, че все повече сгради се оборудват с уреди за дистанционно отчитане.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Кокалов, КНСБ: Младите здравни служители напускат България заради стреса
Иван Кокалов, КНСБ: Младите здравни служители напускат България заради стреса
Климатолог: Няма съмнение, че се наблюдават климатични промени
Климатолог: Няма съмнение, че се наблюдават климатични промени