НОВИНИ

До утре ще е ясно кой е поставил камерата в училищната тоалетна в Стара Загора

Полицията издирва кой е поставил камера в дамската тоалетна на едно от най-елитните училища в Стара Загора Природоматематематическата гимназия "Гео Милев". Тя е открита от група ученички. По случая се води разследване под наблюдението на Прокуратурата в града. От там съобщиха за БНТ, че има оперативни данни за лицето, поставило записващото устройство и се очаква до утре сутринта то да бъде установено.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
16:58, 13.11.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Заради намерената камера и родители, и ученици са притеснени, а някой от децата отказват да ходят на училище.

Ваня Енева, родител: Децата са притеснени от случая, но ние точно това обсъждахме през почиваните дни - какви действия трябва да предприемем, така че да можем да успокоим децата и те да не се чувстват притеснени. Да няма напрежение, когато идват в училище.

С учениците от гимназията ще работи психолог.

Николина Куличева, директор ПМГ ,"Гео Милев": Аз видях съвсем малка част от записа, колкото да видя дали има наистина запис или не. В цялото училище има видеонаблюдение. Записите сме ги представили в полицията, така че сме оставили всичко в техни ръце.

Според началника на инспектората на образованието това се случва за първи път в града.

Татяна Димитрова, началник РУО Стара Загора: След като г-жа Куличева - директор на Природоматематическата гимназия ме уведоми по телефона, след това изпратих писмен доклад и съответно нашия доклад до Министерството на образованието и науката за възникналия инцидент.

Камерата не е излъчвала в реално време. Тя е съхранявала записа на карта памет. При претърсването на училището не са открити други записващи устройства.

Ивелин Иванов, ОД на МВР Стара Загора: Иззето е устройството и е образувано досъдебно производство. Текат в момента процесуално -следствени действия. Разпитани са свидетели и ще бъде назначена експертиза на устройството.

Основната версия, по която работи полицията е, че камерата е поставена от ученик в училището. Ще бъдат прегледани и записите от видеонаблюдението, за да се установи дали е имало достъп на външни хора в гимназията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борбата на оцелелите от Батаклан
Борбата на оцелелите от "Батаклан"
Жил де Керхоф: Сега в ЕС сме по-способни да предотвратим нови атентати
Жил де Керхоф: Сега в ЕС сме по-способни да предотвратим нови атентати