COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Добра реколта на грозде в Благоевградско

На пазара в Благоевград вече започна продажбата на грозде. Търговците казват, че търсенето е голямо, а реколта тази година от различните сортове грозде е много добра и качеството е високо. Около 1 лев за килограм върви цената на сортовете мерло и каберне.

от Ирина Николова
11:33, 18.09.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Румен Алексов всяка година сам си прави вино, защото предпочита домашното производство. Купил е около 300 килограма мерло и казва, че качеството му е високо.

Румен Алексов: Супер е трета година подред е много висока захарността - 24-26 и съм много доволен. Предпочитам аз да си го правя, защото знам как да направя хубаво вино и домашното вино, поне според мен, сравнение с това в заведението или магазина е по-качествено.

На пазара се предлага предимно грозде от района на Пловдив и Пазарджик, защото реколтата от Петрич и Сандански тази година е слаба.

Илияна Митрева, продавач: Тук в нашия район е много сухо. Просто топлината тази година температурите си оказаха влияние.

Търговците съветват клиентите да оглеждат добре гроздето преди да го купят.

За улеснение на купувачите на пазара се предлага и мелене на гроздето, а до началото на октомври се очаква цената на мерлото и кабернето да падне до 50 стотинки за килограм.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кола се вряза в карнавално шествие в Германия
Кола се вряза в карнавално шествие в Германия
Саудитска Арабия ще възстанови производството си на петрол до края на септември
Саудитска Арабия ще възстанови производството си на петрол до края на септември