НОВИНИ

Добро е състоянието на изоставеното дете в Западен парк

Момиченцето беше намерено снощи в Западен парк. То е в добро общо състояние и без следи от насилие. Настанено е в Специализираната болница за лечение по детски болести - „проф. д-р Ив.Митев“ в София. Точната възраст на бебето продължава да не се знае. Според дежурните лекари то е на видима възраст около 5 месеца, тежи 4,6 кг. и направените му до момента изследвания показват, че е сравнително здраво.

добро състоянието изоставеното дете западен парк
bnt avatar logo
от БНТ
10:42, 12.08.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Момиченцето е било леко дехидратирано, тъй като не се знае колко часа е било изоставено в горещините, но след нахранване в болницата състоянието му е стабилизирано. Става въпрос за сравнително добре гледано бебе, уточняват от болницата. Очаква се детето да бъде изписано другата седмица.

Пред БНТ Георги Терзийски, началник на отдела Връзки с обществеността към Агенцията за социално подпомагане заяви, че детето ще бъде настанено в Дом за медико-социални грижи.

Георги Терзийски, началник отдел „Връзки с обществеността към АСП“: Нашият ангажимент е осигуряване на сигурна среда за детето, което в момента е в болница, неговото състояние е добро. При изписването детето ще бъде настанено в Дом за медико-социални грижи, което е първата мярка за закрила, след като се намерят родителите ще има последващи действия.
;

Появи се роднина на изоставеното снощи дете в София. Дядото на намереното момиченце е отишъл в полицията, за да си вземе бебето, но е бил в нетрезво състояние и детето не му е било предадено, съобщиха за БНТ от МВР.

;

Полицията призовава всеки, който има информация за изоставеното дете, да се свърже с органите на МВР на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортно събитие Булевард затваря до 16 часа булевард Стамболийски
Спортно събитие "Булевард" затваря до 16 часа булевард "Стамболийски"
Рейтингът на Тръмп скочи през последната седмица
Рейтингът на Тръмп скочи през последната седмица