НОВИНИ

Доброволческа организация дари микробус на център за младежи с увреждания

Дневният център за деца и младежи с умствена изостаналост „Свети Йоан Златоуст” във Варна вече има собствен транспорт – така необходим за услугата, която предлага. Микробусът, на стойност 23 хиляди лева, е дарение от младежката доброволческа организация “Делфините”, която е събрала сумата от продажбата на ръчно изработени картички.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
15:00, 18.04.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

40 деца и младежи с умствена изостаналост всеки ден получават грижа и подкрепа в дневния център “Св. Йоан Златоуст” във Варна. Много от тях не могат да се придвижват в града, било пеша или с градски транспорт.

Марияна Христова, директор на Дневен център „Йоан Златоуст“: Крайно необходим е за транспортната услуга, първо, като начин да дойдат до центъра, да ползват социалната услуга и през деня. Имаме много планирани събития в социалната програма.

Дарението идва в най-подходящия момент, когато времето вече позволява да се организират любимите на всички в центъра образователни пътувания и лагери. Първото от тях предстои съвсем скоро.

Марияна Христова, директор на Дневен център „Йоан Златоуст“: Еднодневна екскурзия – Силистра, Сребърна и планираме лагер. Лагер, дали ще бъде в смолянския регион, или парк “Родопи” в Пловдив, но това ще бъде през юни.

За доброволците от “Делфините“ дарението на микробуса е начин да отпразнуват успешната благотворителна кампания, която са провели.

Димитър Куцаров, PTPI Делфините: Продавахме в различни магазини във Варна. Правихме картички два месеца преди това. Щастливи сме, че сме пожънали успех от целия труд, който сме положили.”

Това е третата благотворителна кампания на младежите от Варна. С всяка година събраната сума се увеличава, а вече се радват и на международна подкрепа. Доброволци в организацията, които учат и живеят в чужбина, са продавали картичките на базари в Европа и Америка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп потвърди, че директорът на ЦРУ се е срещнал с лидера на Северна Корея
Тръмп потвърди, че директорът на ЦРУ се е срещнал с лидера на Северна Корея
В Германия проведоха мащабна операция срещу трафика на хора с цел проституция
В Германия проведоха мащабна операция срещу трафика на хора с цел проституция