НОВИНИ

Доброволци ще поставят нови трибагреници по планинските върхове

Туристи от Асеновград започват да подновяват знамената по българските върхове. Общият проект на сдружение "Устремени" и фирма за знамена е под надслов "Трибагреници на планинските върхове в България". Инициативата е пример за това как една патриотична кауза може да обедини усилията на туристи и предприемачи по родните върхове да се веят нови български флагове.

bnt avatar logo
от БНТ
07:08, 17.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Много често туристите, изкачвайки някой от българските върхове, стават свидетели на неприятна гледка - скъсано или липсващо знаме.Това са виждали и от асеновградското сдружение „Устремени". Затова решили да направят опит да променят нещата.

Ивайло Мирчев - председател на сдружение "Устремени" - Асеновград: Идеята възникна още преди няколко години, когато направихме няколко пешеходни тура из съседните нам държави. Направи ни впечатление,че на всички върхове, които са достъпни за планинари, има пилон с поддържано и поставено ново знаме. Тогава ни дойде идеята да започнем да подновяваме български знамена.

За целта планинарите потърсили съдействие от фирма за знамена.

Атанаска Велчева - управител на фирма за знамена: Те имаха желание на всички български върхове, където ходи тяхното дружество, да поставят по едно българско знаме.

Така без никакво колебание започнали да шият знамената.

Атанаска Велчева - управител на фирма за знамена: Изработихме им 15 български знамена от най-здравия, от най-доброкачествения плат, който е издържлив на агресивни атмосферни условия,

Знамената са с размери 70 на 120 сантиметра.Те ще бъдат поставени по върхове в Родопите, Стара планина, Рила и Пирин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава да не работи депо за отпадъци, открито преди 5 месеца
Продължава да не работи депо за отпадъци, открито преди 5 месеца
Очакват се резултатите от изследванията на украинеца със съмнения за коронавирус
Очакват се резултатите от изследванията на украинеца със съмнения за коронавирус