Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. Доброволците към Българския червен кръст са повече от 18 000. В учебния център на БЧК в село Лозен доброволците разиграха ситуация с възникнал пожар в учебна сграда. Спешни ситуации подложиха на изпитание доброволците към Младежкия червен кръст, а подобни демонстрации им помагат да тренират уменията си.

Лора Фучеджиева: За мен доброволничеството е подадена ръка на човек в нужда.
Славита Джамбазова, зам.-генерален директор на БЧК: Много е важно да има доброволци, защото тези хора подпомагат уязвимите хора. Те работят за различни каузи и защото е естествено те да дават своята подкрепа на същностни, важни неща.

По изключително атрактивен начин в Пловдив беше отбелязан Денят на доброволеца. По главната пешеходна улица на града премина шествие със светещи фенери и актьори на кокили. То тръгна от Цар Симеоновата градина, за да стигне до емблематичния творчески квартал Капана. Шествието бе предвождано от най-малките доброволци в града и съпроводено от изпълнение на гайдари. В продължение на седмица международен екип от творци и дизайнери, заедно с участниците в работилниците по проекта „Участваме заедно", изработваха елементите на светещото шествие, което огря града тази вечер в знак на надеждата и доброволческата идея.