НОВИНИ

Доклад на ЕК: 405 милиарда евро са инвестирани в реалната икономика на Европа

За почти две трети от бюджета на европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014—2 020 г. са поети задължения по конкретни проекти. Показва публикуван доклад на ЕК.

доклад 405 милиарда евро инвестирани реалната икономика европа
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 19.12.2018
Чете се за: 00:40 мин.
По света

До края на 2017 г. един милион предприятия, 74 000 от които новосъздадени, са получили подкрепа за разширяване, иновации, въвеждане на нови продукти и създаване на работни места.

В цяла Европа общо 1,7 милиона инвестиционни проекта са били одобрени за подпомагане от ЕС. Подкрепа са получили и 2,7 милиона бенефициери по програмите за развитие на селските райони.

В цяла Европа ЕСИ фондовете способстват за отстраняването на пораженията от икономическата и финансова криза, пише още в доклада. До края на 2017 г. 15,3 милиона души — два пъти повече в сравнение с миналата година, са получили подкрепа за намиране на работа или усвояване на нови умения.

42,5 милиона граждани вече ще имат достъп до по-добри здравни услуги. В съответствие с поетите от ЕС ангажименти по Парижкото споразумение, европейските структурни и инвестиционни фондове подпомагат прехода към нисковъглеродна икономика.

330 000 домакинства вече се ползват от финансирани от ЕС дейности за саниране за повишаване на енергийната ефективност, а над 3 тераватчаса енергия, равностойни на изгарянето на 370 000 тона въглища, ще бъдат спестени благодарение на финансираните от ЕС подобрения на енергийната ефективност на обществени сгради.

Платформата за свободно достъпни данни във връзка със сближаването беше актуализирана днес с последните резултати от програмите на европейските структурни и инвестиционни фондове.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват пробите на третата линия на метрото
Започват пробите на третата линия на метрото
Цистерна с дизелово гориво се преобърна до Казанлък
Цистерна с дизелово гориво се преобърна до Казанлък