COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Докладът на Мълър се превърна в бестселър

Няма доказателства за сговор между предизборния екип на американския президент Доналд Тръмп и Русия. Това се посочва в окончателния доклад на специалния прокурор Робърт Мълър, който беше представен публично. Интересът към документа е толкова голям, че той вече се превърне в бестселър.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:41, 19.04.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Пикантни подробности като например реакцията на Доналд Тръмп при новината за назначението на Робърт Мълър за специален прокурор се съдържат в неговия доклад. "С мен е свършено", казал Тръмп и се свлякъл във фотьойла си в Овалния кабинет, пише в документа от над 400 страници.

Описаните събития от 2016 г. по време на предизборната кампания за президентските избори в САЩ изостриха любопитството. Издатели планират да публикуват книгата под авторството на Мълър, въпреки че и сега текстът е достъпен и може да бъде намерен безплатно на уебсайта на Министерството на правосъдието.

Най-бърза се оказа книжарница в Масачузетс, която започна да продава копия от доклада на Мълър, буквално часове след огласяването му.

Алекс Мериуедър, книжарница в Масачузетс: "Имаме печатарска машина отдавна и беше вълнуващо да видим как за пет или десет минути от нея излиза книга".

Друго професионално издание с доклада се рекламира в Амазон и вече се превърна в бестселър. Книгата се очаква да излезе от печат на 30 април на цена 9.20 долара.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО: Брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса
НА ЖИВО: Брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса
Отвъд границите: Жени Попова: Мечтаното ми пътуване е това до България
"Отвъд границите": Жени Попова: Мечтаното ми пътуване е това до България