НОВИНИ

"Домашен арест" за 79-годишната жена, участвала в телефонна измама

Варненският районен съд определи мярка за неотклонение „домашен арест" на 79-годишната Веселинка Ралчева, която е играла ролята на посредник в схема за телефонна измама. Случаят се разплита, след като ало-престъпниците позвънили на поредната си жертва, а тя се оказала прокурорка във Варненската районна прокуратура. Жената била задържана от полицията на мястото, където трябвало да вземе парите.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
16:36, 22.02.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

В съдебната зала Веселинка Ралчева заяви, че е невинна и че два пъти е ставала жертва на телефонни измамници, като е загубила над 50 000 лева. Жената призна, че миналата година е принудена да вземе чанта от непознато лице в село Николаевка, а по-късно е установила, че в нея има голяма сума пари.

Веселинка Ралчева: Фактически измамникът вероятно той е създавал тези схеми за хвърляне на торбички, без да знам аз какво има в тези торбички.

Жената не е потърсила помощ от полицията, защото ало-измамниците се представили за криминални инспектори.

Веселинка Ралчева: Аз не можех да отида, защото бях заплашена, че съм следена.

Служебният ѝ защитник поиска тя да бъде пусната под домашен арест заради липсата на доказателства.

Димитър Димитров, служебен защитник: Типична схема на измамници, които ползват така наречените мулета. Сега стана ясно, че тя има и психични заболявания, които влияят на нейните действия, влияят на мисълта ѝ, влияят на всичко на 80 години.

От прокуратурата заявиха, че са събрани достатъчно доказателства, които потвърждават участието на жената в схеми за телефонни измами. Съществува и реална опасност обвиняемата да извърши друга измама.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортните синдикати искат закриване на нощния транспорт
Транспортните синдикати искат закриване на нощния транспорт
Японската сонда кацна на астероид
Японската сонда кацна на астероид