НОВИНИ

Доналд Тръмп посети Лас Вегас след масовата стрелба

Президентът Доналд Тръмп посети Лас Вегас, който стана преди броени дни сцена на най-смъртоносното нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ. Вече е известно, че стрелецът Стивън Падок отдавна е планирал нападението със събирани в продължение на десетилетия оръжия. При стрелбата в неделя той отне живота на 58 души, след което и своя.

bnt avatar logo
от БНТ
08:17, 05.10.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Остават неизвестните защо 64-годишният пенсионер без криминално минало Стивън Падок извърши толкова жестоко убийство, както изглежда внимателно и търпеливо планирано от години.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети Лас Вегас. Веднага след кацането си той разговаря с шериф Джоузеф Ломбардо и посети местната болница, където са настанени пострадали от стрелбата в неделя. Той изрази специални благодарности на хората, притекли се на помощ в кървавата нощ.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Не може да се опише с думи смелостта, която целият свят видя в неделя вечер. Американците се изправиха срещу смъртта и омразата с любов и смелост. Родители и съпрузи използваха телата си, за да защитят близките си. Американците се изправиха срещу дъжд от куршуми, за да спасят непознати.

Брейдън е 25-годишен канадец, ранен в главата във фаталната вечер. Но оцелял.

Брейдън, очевидец: Мисля, че бях ранен в главата, всичко беше в кръв - вратът, гърбът ми, дрехите. Помогнаха ми четирима души. Свалиха ризите, увити около главата ми. Случаен минувач ме качи в колата и ме откара в болница.

Междувременно на мястото на трагедията вече се издига импровизиран мемориал с цветя и свещи. Разследването сега е съсредоточено към приятелката на Свитън Падок, която се завърна в САЩ от Филипините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Търговище заработи площадка за зелено компостиране
В Търговище заработи площадка за зелено компостиране
Светът на цветовете в ONE DANCE WEEK
Светът на цветовете в ONE DANCE WEEK