НОВИНИ

Доналд Тръмп даде първата държавна вечеря от встъпването му в длъжност

Американският президент Доналд Тръмп даде първата държавна вечеря от встъпването му в длъжност. Тя бе в чест на френския държавен глава Еманюел Макрон и неговата съпруга. Президентите призоваха за ново споразумение с Иран. Сближаване на позициите беше демонстрирано и по другите основни теми - Сирия, Северна Корея и търговските отношения между Щатите и Франция.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:55, 25.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Прегръдки и целувки още с пристигането на държавната вечеря в Белия дом. Доналд Тръмп и Еманюел Макрон демонстрират топло отношение един към друг от самото начало на тридневното посещение на френския президент в САЩ.

До двамата лидери блестяха техните съпруги. Американската първа дама беше избрала дълга сребриста рокля "Шанел", изрисувана ръчно със сребро и украсена с кристали и пайети. Брижит Макрон носеше кремава дълга рокля "Луи Витон" с дълги ръкави и златни детайли.

На държавната вечеря присъстват 123-ма гости. Сред тях са вицепрезидентът Майк Пенс, членове на правителството, председателят на Върховния съд Джон Робъртс, 94-годишният бивш държавен секретар Хенри Кисинджър, шефът на "Епъл" Тим Кук и двама шампиони от зимните олимпийски игри. Сред гостите бяха още дъщерята на Тръмп Иванка и нейния съпруг.

Визитата на Еманюел Макрон ще бъде последвана от посещение на германския канцлер Ангела Меркел, която пристига в САЩ в петък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Според експерти разделението на Закона за движение по пътищата е механично
Според експерти разделението на Закона за движение по пътищата е механично
Засилени мерки за сигурност преди срещата реванш между Левски - ЦСКА - София
Засилени мерки за сигурност преди срещата реванш между Левски - ЦСКА - София