НОВИНИ

Доналд Тръмп и Ким Чен-ун ще подпишат документ, наречен Ханойска декларация

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че не би участвал във втора среща на върха с президента на САЩ Доналд Тръмп, ако не е склонен да изпълни обещанието си за ядрено разоръжаване.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:00, 28.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Това бяха част от коментарите му по време на срещата в разширен състав, в която участваха държавният секретар Майк Помпео и съветникът по националната сигурност Джон Болтън и севернокорейски делегати. Тръмп каза, че откриване на американско дипломатическо представителство в Северна Корея е "добра идея".

По-рано Ким Чен-Ун и Тръмп разговаряха на четири очи, като диалогът продължи малко повече от половин час. Според дипломатически източник, предстои да бъде подписан документ, наречен Ханойска декларация. В него се дава определение на понятието "ядрено разоръжаване" и се залагат конкретни стъпки, които двете страни трябва да изпълнят за постигането му.


Доналд Тръмп, президент на САЩ: "Няма бързане, няма бързане, никакво. Просто искаме да постигнем добра сделка. Председателят Ким и аз, искаме добро споразумение. Скоростта не е важна."
Ким Чен-ун, лидер на Северна Корея: "Положихме много усилия. И решихме да дойдем в Ханой, да седнем заедно и да се получи този чудесен диалог. Нека ви уверя, че ще дам всичко от себе си, за да има добър резултат в края на деня."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 28 февруари отбелязваме Деня на редките болести
На 28 февруари отбелязваме Деня на редките болести
При Брекзит без сделка: Европейските граждани запазват правата си
При Брекзит без сделка: Европейските граждани запазват правата си