НОВИНИ

Доналд Тръмп: Медиите не искат да отразяват истината

На петима ученици от гимназия в Палм Бийч ще бъдат повдигнати обвинения за това, че са замеряли кортежа на американския президент. В същото време Доналд Тръмп предприе поредна атака срещу медиите. В нетрадиционна за действащ президент изява - митинг във Флорида, той заяви, че те не искат да отразяват истината и имат свой собствен дневен ред.

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 19.02.2017 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
По света

Това не е кандидат-президентска кампания, а митинг на действащия американски държавен глава. Доналд Тръмп избра хангар на летище в щата Флорида, за да общува с привържениците си ... без посредничеството на медиите, които за пореден път бяха атакувани. Тръмп заяви, че те не искат да отразяват истината и имат свой собствен дневен ред.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Искам да бъда на място, пълно с американски патриоти, които работят упорито и обичат страната си. Които приветстват флага си и се молят за по-добро бъдеще. Също така, исках да говоря с вас без филтъра на фалшивите новини. Те се превърнаха в голяма част от проблема! Те са част от корумпираната система!

Тръмп пламенно защити постиженията от първия месец на управлението си и повтори редица свои обещания - че ще направи Съединените щати безопасна държава, със сигурни граници, че ще има нова здравна реформа и план за пълното унищожение на терористичната групировка Ислямска държава. Не по-малко пламенни обаче бяха анти-Тръмп протестите из страната. Шествия бяха организирани в Калифорния, Тексас и Минесота.

"Майка ми е имигрант, почувствах се длъжна да съм тук днес, защото тя има право да е тук, работи много, за да ни издържа и е част от тази страна, също както и аз! Тук съм, за да защитя родителите си!", сподели момиче.

"Хората са ядосани! Много неща се случват, а е минал само месец! Това е плашещо, защото случващото се засяга пряко хората!", заяви протестираща.

Според анализатори Тръмп всъщност е поставил началото на кампанията за преизбирането си през 2020 година, и може би са прави. Защото оказва се, милиардерът е попълнил необходимите документи за това само 5 часа, след като е положил клетва като президент на САЩ. Предстои днес Доналд Тръмп да изслуша кандидатите за нов съветник по националната сигурност. Постът в вакантен след като Майкъл Флин подаде оставка заради нерегламентирани контакти в руския посланик в САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненци почетоха паметта на Васил Левски
Варненци почетоха паметта на Васил Левски
Протест на жители на квартал Горубляне затваря Околовръстното в София
Протест на жители на квартал "Горубляне" затваря Околовръстното в София