НОВИНИ

Доналд Тръмп обеща да обедини Америка

Исторически ден за Съединените щати. След няколко часа милиардерът Доналд Тръмп ще се закълне като 45-ия американски президент. В навечерието на церемонията, на митинг във Вашингтон, Тръмп обеща да обедини Америка и да я направи "по-велика от всякога".

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:26, 20.01.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

След няколко часа ще започне най-великолепното политическо шоу. Пред симпатизантите си Доналд Тръмп се появи като истинска звезда. И благодари на хората, които му осигуриха влизането в Белия дом.

Доналд Тръмп, избран за президент на САЩ: Ние ще направим неща, които не са правени за нашата страна от десетилетия. Обещавам ви нещата ще се променят.

Себе си Доналд Тръмп се определи като "посланик на движение, което иска да промени Съединените щати".

Доналд Тръмп, избран за президент на САЩ: По време на кампанията, аз говорех за забравените мъже и за забравените жени. Е, повече не сте забравени.

Доналд Тръмп може да е в сърцата на тези, които нарича "забравените", но друга част от американците не иска той да е президент на Съединените щати. В навечерието на церемонията се проведоха протести срещу него, на които присъстваха и много звезди.

Робърт де Ниро, актьор: Не ме интересува къде отива. Никога не съм мислел, че ще стигне до Вашингтон. Той е лош пример за страната ни, за града. Избраният за президент заяви, че нашета страна е сметището на света. Наистина ли?

Утре протестите срещу Тръмп продължават. Във Вашингтон ще се проведе "Маршът на жените".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първите бебета за годината се родиха във Варненския зоопарк (СНИМКИ)
Първите бебета за годината се родиха във Варненския зоопарк (СНИМКИ)
Църквата в Ряхово отново чака пари за ремонт
Църквата в Ряхово отново чака пари за ремонт