НОВИНИ

Доналд Тръмп представи предложенията си за реформа на миграционната система

Американският президент Доналд Тръмп предложи бързи реформи в имиграционната политика на САЩ в полза на високообразовани и квалифицирани имигранти. Сегашната система е нефункционална, работи в полза на хора с роднини в Съединените щати или на произволен принцип чрез лотария, посочи държавният глава. Планът има малки шансове да мине през Конгреса.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
20:36, 17.05.2019
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Сега само 12% от легалната миграция се основава на умения или заслуги, целта е този процент да достигне 57, изтъкна Доналд Тръмп. Той посочи, че страната му издава годишно милион и 100 хиляди зелени карти. От тях 66 на сто се получават заради роднини в Съединените щати, а 21 процента се разпределят чрез лотария. Според Тръмп така не може да отдава предпочитаниe на лекари, изследователи и най -добрите чуждестранни студенти, които основават компании в родината си, вместо в САЩ.

Доналд Тръмп - президент на САЩ: Дискриминираме гения. Дискриминираме брилянтността. Това няма да се случва повече, след като приемем това законодателство.
;

Реформата предвижда и тест по английски с цел интеграция, асимилация и бъдещо единство, ще се отчитат възраст и търсенето на трудовия пазар.

Доналд Тръмп - президент на САЩ: Демократите са за отворени граници, по-ниски доходи и хаос.Ние предлагаме имиграционен план, който поставя на първо място заетостта, заплащането и сигурността на американските работници.

Планът е дело на зетя на Доналд Тръмп и негов главен съветник Джаред Къшнър и на президентския съветник Стивън Милър, известен с твърдия си подход по имиграцията. По изложените идеи няма единство дори в Републиканската партия, демократите са против и в Конгреса се очертава люта битка. Предложенията имат за цел и сплотяване на републиканските редици преди президентските избори догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конференция за триизмерни технологии се проведе в София
Конференция за триизмерни технологии се проведе в София
Сова Харис: ГЕРБ с малка преднина пред БСП на прага на евроизборите
"Сова Харис": ГЕРБ с малка преднина пред БСП на прага на евроизборите