НОВИНИ

Доналд Тръмп се срещна с лидерите на ЕС

Американският президент обсъди общите позиции и различията от двете страни на океана в Брюксел с лидерите на ЕС. Доналд Тръмп е в Брюксел за участие в срещата на върха на НАТО.

bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 25.05.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Преди това той разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Тримата се поздравиха сърдечно, а срещата продължи 30 минути по-дълго от предвиденото. Тръмп е изказал опасения, че брекзит може да доведе до загуба на работни места в САЩ, предаде Ройтерс. Пресконференция не беше предвидена, но Доналд Туск говори пред журналисти.

Доналд Туск, председател на Европейския съвет
Имам чувството, че имаме съгласие в много области - преди всичко по въпроса за тероризма. Но някои въпроси остават открити, като климатът и търговията. И не съм сто процента сигурен, че с господин президента имаме обща позиция за Русия. Но за конфликта в Украйна изглежда сме на едно мнение. Главното ми послание към президента Тръмп беше, че нашето сътрудничество и приятелство се осмислят от основните ценности на Запада, като свободата, човешките права, зачитането на човешкото достойнство. Най-важната задача днес е обединяването на целия свободен свят около тези ценности.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха клошаря за пожара на тютюневите складове в Пловдив
Осъдиха клошаря за пожара на тютюневите складове в Пловдив
Британците почетоха паметта на жертвите в Манчестър
Британците почетоха паметта на жертвите в Манчестър