НОВИНИ

Доналд Тръмп се включи в предизборната надпревара

По-малко от седмица преди ключовите за американската политика междинни избори за Конгрес, президентът Доналд Тръмп се включи в кампанията. В 8 щата, той ще направи последен опит да привлече гласоподаватели за Републиканската партия. Вотът на 6 ноември се приема за тест за стабилността на Тръмп в Белия дом и обществените нагласи към неговата политика.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:25, 01.11.2018
Чете се за: 00:52 мин.
По света

Първа спирка - Флорида. От рано сутринта хиляди привърженици на Тръмп бяха в очакване на неговото пристигане. На митинга в Естеро, той не пропусна една от любимите си теми - медиите. Според Тръмп, по време на посещението му в Питсбърг, където преди дни 11 души бяха убити в синагога, противно на твърденията на журналисти протестите не са били многобройни.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Бяхме посрещнати топло, много топло. А те твърдят, че това не е така. Опитват се да сеят разделение сред обществото. Твърдението, че е имало протести, е фалшива новина. Левите медии не желаят да разрешават проблемите. Искат да подбуждат негодувание.

Програмата му включва още седем щата, а основна тема ще е миграцията. Тя се оказа особено актуална на фона на наближаващите към американската граница над 5 000 латиноамерикаци.

Тръмп вече заяви, че броят на военните по границата с Мексико, може да достигне 15 000 души и отново се зарече да отмени закона, според който децата на имигранти, родени в Съединените щати да получават гражданство.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Това е порочна практика, която доведе до това бременни жени да идват в страната специално за да родят. Превърна се в бизнес!

На 6 ноември американците ще определят дали Републиканската партия ще запази контрола си върху Конгреса. Шансовете, обаче, са на страната на Демократите - както според проучванията, така и с оглед на досегашната традиция на междинни избори вотът да е в полза на опозицията.

А това би означавало едно - Тръмп ще прекара следващите две години от мандата си далеч от досегашния управленски комфорт, при който с лекота прокарваше указ след указ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москва наложи контрасанкции на Украйна
Москва наложи контрасанкции на Украйна
Булгартрансгаз губи 125 млн. лв. годишно заради Турски поток
"Булгартрансгаз" губи 125 млн. лв. годишно заради "Турски поток"