НОВИНИ

Доналд Тръмп във вихъра на поредния вътрешнополитически скандал

Президентът Доналд Тръмп е имал сериозни опасения за преценките на уволнения съветник Майкъл Флин - става ясно от записките от разговорите между уволнения директор на ФБР Джеймс Коми и Доналд Тръмп, които бяха разпространени в редактиран вариант от американското министерство на правосъдието. И още, в тях пише, че президентът Владимир Путин е заявил в разговор с Донлад Тръмп, че в Русия са най-красивите проститутки.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
20:22, 20.04.2018
Чете се за: 01:05 мин.
По света

В 15 страници се разказва за седем срещи между Тръмп и Коми в седмиците и месеците преди директорът на ФБР Джеймс Коми да бъде уволнен през май 2017 година. Записките включват разговор в Тръмп тауър, в който е обсъждана възможна среща между Доналд Тръмп и проститутки в Москва, вечеря в Белия дом, по време на която се твърди, че президентът е поискал лоялност от Коми, и частна дискусия в Овалния кабинет, където бившия шеф на ФБР е бил помолен от президента да прекрати разследването срещу Майкъл Флин.

Флин беше принуден да напусне като главен съветник на американския президент по обвинения, че е излъгал ФБР за контакти с Русия. Доналд Тръмп реагира незабавно в Туитър.

; ;

Записките на Джеймс Коми бяха току-що публикувани и показват ясно, че не е имало НИТО СЪГЛАШАТЕЛСТВО, НИТО ОБСТРУКЦИЯ. Също така той издава класифицирана информация. Уау! Ще продължи ли ловът на вещици?

;

Записките на Джеймс Коми бяха нетърпеливо очаквани. За тяхното съществуване се знае още от миналата година. Медиите зад океана съобщават, че записките не разкриват нови подробности, но хвърлят повече светлина върху първите дни от американската президентска администрация. Освен това разговорите са част и от новоиздадената книга на Джеймс Коми. Сега записките са в ръцете на специалния прокурор Робърт Мълър, който води разследване дали американският президент се е опитал да възпрепятства правосъдието и за връзки с Русия.

Междувременно Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани, който е бил и федерален прокурор на Манхатън, се включи в личния юридически екип на президента Доналд Тръмп. Именно този правен екип преговаря за условията, при които Тръмп ще се яви на разпит пред Мълър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордно високи сметки за март получиха абонати на „Топлофикация“
Рекордно високи сметки за март получиха абонати на „Топлофикация“
И министърът на здравеопазването се срещна с ранената от бомбичка полицайка
И министърът на здравеопазването се срещна с ранената от бомбичка полицайка