НОВИНИ

Дончо Барбалов: Вече работим по поставяне на видеокамери в яслите

Заместник-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов съобщи в предаването "Денят започва", че работата по поставяне на видеокамери в детските ясли вече е започнала. Засега няма да се слагат камери в детските градини. Барбалов заяви, че е важно да има диалог между родителите и директорите на яслите.

bnt avatar logo
от БНТ
08:03, 09.05.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Дончо Барбалов, зам.-кмет по финанси на Столична община: "В София има 24 детски ясли, в тях работят 635 човека, те са професионалисти и ние поверяваме децата си на тях. Тук е много важно да имаме доверие на институциите, така че като дадем детето да сме спокойни. Така, че това което правим в момента са три неща. Искаме да засилим диалога между родителите и директорите в детските ясли, защото е изключително важно всякакви напрежения да бъдат констатирани, да бъде реагирано, колкото е възможно по-рано. Второто е да има отчетност и контрол. И третото е да поставим видеонаблюдението. Не говорим за първи път за това. Още преди месеци го обсъждахме с директори. Тяхната реакция не беше много положителна, но сега са много за такова видео наблюдение."

Родителите няма да могат да гледат онлайн какво се случва в стаите, където са техните деца.

Дончо Барбалов: "На този етап би било малко прекалено. Това, което ще направим, е, че ще имаме записи, които ще се пазят 30 дни в детската ясла, ще имаме записи в дирекция "Здравеопазване", така че да реагираме, ако родителите имат притеснения."

Барбалов заяви, че засега няма бъдат поставяни камери в детските градини.

Дончо Барбалов: "Детските градини са малко над 200 и около половината от тях имат яслени групи. Ще видим как ще реагират родителите на видеонаблюдението в яслите и след това ще мислим за детските градини. По-големите деца е по-лесна комуникацията, така че засега по- важното са яслите."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данаил Кирилов: Предложили сме разделяне на страната на 240 едномандатни райони
Данаил Кирилов: Предложили сме разделяне на страната на 240 едномандатни райони
Родители искат поставяне на видеокамери в детските ясли, градини и в училищата
Родители искат поставяне на видеокамери в детските ясли, градини и в училищата