COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Допълнителни служители са ангажирани на ГКПП "Кулата-Промахон"

За да се избегнат задръстванията и да се преминава по бързо през „Кулата-Промахон", на пункта работят допълнителни служители на гранична полиция. Част от екипите са оборудвани и с мобилни устройства за проверка на пътуващите. На изхода от България към Гърция в момента работят пет гишета.

от Десислава Малинова
18:14, 05.07.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

В момента термометрите в района на контролно-пропускателния пункт показват 32 градуса. Няма опашки от чакащи. Ситуацията на пункта е спокойна.

От "Гранична полиция" обясниха, че има командировани допълнителни служители, които при необходимост да подпомагат работата на своите колеги при обработването на документите и при проверката на преминаващите границата.

С мобилните устройства се проверяват пътуващите в автобусите, като за целта автобусите се отбиват встрани от колоната. Служителите на гранична полиция се качват в автобусите и проверяват на мястото паспортите на пътуващите.

С мобилните устройства се проверяват автобусите, в които пътуват граждани от Европейския съюз.

Гръцките власти работят с намален състав и намален капацитет, затова пътуващите от Европейския съюз се проверяват от българските власти. Пътуващите от трети страни задължително се проверяват от полицията и в двете държави.

Засега обаче няма колона, нито от граждани на Европейския съюз, нито от трети страни, така че ситуацията е напълно спокойна и нормална.


Топ 24
Най-четени
Джони Деп съди британски таблоид
Джони Деп съди британски таблоид
Оставете Тамара на мира…
Оставете Тамара на мира…