НОВИНИ

ДПС и ГЕРБ са изчистили спорните моменти в закона за вероизповеданията

След среща председателите на двете парламентарни групи Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ заявиха, че са направени отстъпки по законопороекта и очакват писменото съгласие на Светия Синод, за да влезе законопроекта на второ чете в пленарна зала. Двамата коментираха и изказването на депутата от НФСБ Петър Петров от вчера, за това децата с увреждания да бъдат поети от държавни институции. Темата коментираха и от БСП за България.

bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 16.11.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Не съм чул това интервю и не съм чул тези коментари, които е направил колегата народен предсавител.Мога да кажа, че подобни изказвания не бих направил, нито пък колега от нашата парламентарна група. В тази посока мога само да се извиня за тези неудобства, които създаваме и противоречия, които могат да възникнат в обществото.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Вие сте запознати с нашата декларация от 24 октомври. Ние там ясно казахме, че никакви извинения вече не вършат работа. Нещо повече, ние определихме ситуацията и с цялостното им поведение като воденичен камък не само на шията на ГЕРБ, а и на цялата страна.

Антон Кутев, БСП: Колегите от ГЕРБ се дистанцират от агресивния цинизъм и се опитват да потулят историята, най-малкото защото очевидно подобен морален срив не е в полза на управляващите. сигурен съм, че хуманните рецептори на всички нас не са толкова закърнели, че да не разбираме защо подобно поведение е политически нетърпимо.

Депутатът от НФСБ Петър Петров напусна Парламента без коментар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Демократична България внесе в НС предложения за по-ниски цени на горивата
"​Демократична България" внесе в НС предложения за по-ниски цени на горивата
Ден без автомобили за по-чист въздух в София
Ден без автомобили за по-чист въздух в София