COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

ДПС поиска оставката на Валери Симеонов

Йордан Цонев от Движението за права и свободи поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов по време на дебатите по оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. Йордан Цонев обясни, че ДПС ще подкрепи оставката на Тодоров, защото тя е навременна.Парламентът прие оставката на депутата от ГЕРБ със 153 гласа „за“.

от БНТ
10:27, 11.10.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
ДПС поиска оставката на Валери Симеонов
Йордан Цонев, депутат от ДПС: Вие сега говорите за език на омразата, но езикът на омразата независимо от кого е насочен, дали от националисти към малцинства или антикомунисти към бивши, този език няма място в тази зала.

Цонев запита защо и оставката на Валери Симеонов не е днес тук на масата и той не е ли бил в студиото на сутрешния блок на „Нова теливизя“, където Антон Тодоров направи недопустима забележка към журналиста Виктор Николаев.

Йордан Цонев, депутат от ДПС: Достатъчно беше премиерът като човек, който е загрижен за свободата на словото и сме убедени, че той е помолил Тодоров да си подаде оставката да е последователен. Много е лесно тази последователна политика да се пренесе и върху Валери Симеонов с оставката. Ние ще продължаваме да искаме оставката на Валери Симеонов. Този език не работи за доброто на България.
;

От своя страна Тома Биков от парламентарната група на ГЕРБ се оплака, че партийците стават свидетели на компроматна война към ГЕРБ в последните седмици, която ескалирала. Той обвини опозицията, че иска да свали правителството в момент, в който държавата е стабилна, пенсиите са вдигнати и „хората се успокоиха и започнаха да харчат парите си“. Тома Биков подчерта, че от ГЕРБ не приемат думите на Антон Тодоров и Валери Симеонов като заплаха.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: Вчера в ПГ на ГЕРБ обсъдихме и въпроса за Валери Симеонов. Всеки от нас може да има естетически проблеми с изказвания, но ние не приемаме, че той и Антон Тодоров са заплашвали журналист. Ще кажа на протестиращите журналисти, че основна брънка в ограничаването на свободата на словото са собствениците на медии.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борисов и председателите на ЕК и Европейския съвет инспектираха границите от въздуха (ОБОБЩЕНИЕ)
Борисов и председателите на ЕК и Европейския съвет инспектираха границите от въздуха (ОБОБЩЕНИЕ)
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"