НОВИНИ

ДПС с коментар за доклада на ЕК

ДПС оцени доклада на Европейската комисия за България като обективен и най-добрият досега за страната. Според Движението, заслуга за него имат както управляващите, така и опозицията.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
12:08, 14.11.2018 (обновена)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

От ДПС държаха да подчертаят приноса на Движението за предимно положителния доклад на ЕК с участието си в разработката на много от приетите от НС закони. Спряха се и на критичните моменти в документа.

Йордан Цонев - зам. председател на ПГ на ДПС: Ако управляващите не бяха бавили закона, който ние внесохме с колегата Пеевски, Хамид и Кръстева, и ако този законопроект беше приет преди няколко месеца, той щеше да е отразен в доклада и сме абсолютно убедени, че нямаше да има тези критики поне по отношение на медийната среда. А по отношение свободата на словото, уважаеми колеги, там думата имате вие, не ние.

Йордан Цонев отговори с неохота на въпрос за протестите в страната и заяви, че ДПС не участва в тях. Уточни, обаче, че партията подкрепя някои от исканията на протестиращите, като това на майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът връчи на Васил Михайлов наградата Паисий Хилендарски
Премиерът връчи на Васил Михайлов наградата "Паисий Хилендарски"
Близки и съученици на убития преди година Алекс протестираха пред съда в Русе
Близки и съученици на убития преди година Алекс протестираха пред съда в Русе