НОВИНИ

ДПС се обяви за запазване на партийната субсидия на 11 лева

Партийната субсидия да остане 11 лева - това е приоритетът на ДПС, по думите на Йордан Цонев пред БНР. Според него предложението да се намали до 0 или 1 лев е несъстоятелно.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:08, 23.06.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Той обясни, че ДПС е против финансирането на партиите с пари от бизнеса, но са направили това предложение, защото предложението на ГЕРБ е било само за намаляването на субсидията до 1 лв., а сега съществуващата забрана за финансиране от икономически субекти оставала.

Цонев каза, че промяната на механизма за финансиране на партиите има нужда от време за дебат, но след като Борисов внесе предложението си за намаляване на субсидията до 1 лв., то е придвижено много бързо. Ако финансирането на политическите партии не е от бюджета, то ще се създадат зависимости. Ние от ДПС не го искаме", каза още той.

;

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че отново са готови на разговори за намаляването на партийните субсидии, след като окончателното гласуване в пленарната зала беше отложено и предстои коалиционен съвет между ГЕРБ и патриотите. Миналата седмица управляващите не приеха предложението на левицата за среща по темата. Според БСП, трябва да се намери разумен баланс за намаляване на субсидията, а не тя да стане 1 лев, както настояват от ГЕРБ.

Корнелия Нинова - председател на БСП - Това изисква задълбочен анализ и задълбочен, а не хвърляне на някакво число, всяка партия да предлага 5-6 лева без аргументация и без обосновка защо е така. Ние сме правили различни разчети - и на 6 лева, и на 8 лева, имаме ги тези разчети, готови сме в едни разумни и спокойни, без излишни емоции разговори да ги обсъдим с другите партии и да се спрем на нещо общо като решение.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ предупредиха Иран да не бъркат благоразумието със слабост
САЩ предупредиха Иран да не бъркат благоразумието със слабост
Пожарът на Сточна гара в София е потушен
Пожарът на Сточна гара в София е потушен