НОВИНИ

ДПС започва консултации за издигане на кандидатура за президент

"Движение България на гражданите" започва консултации за издигане на обща президентска кандидатура на Реформаторския блок.От ДБГ препотвърдиха ангажимента си към меморандума между Реформаторския блок и ГЕРБ, както и към антикорупцуионния закон на председателя на партията Меглена Кунева.

bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 27.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Съпредседателят на ДПС Рушен Риза коментира в Шумен, че нямат абсолютно никакви притеснения от предстоящото пътуване на Лютви Местан в Турция и уговорените му срещи там.

По отношение на партията, която Местан обяви, че ще учреди на 10-ти април, Риза заяви, че не очаква нищо по-различно от това, което са направили Гюнер Тахир и Касим Дал.

Но отбеляза, че заради формацията на Касим Дал, ДПС е имало 4-5 депутати по-малко.

Ако тези гласове не са били отнети "може би все още щеше да има правителството на Орешарски и реализация на нашите кадри", обяви Риза.

Според него трябва да се подхожда много внимателно към електората, за да бъдат защитавани интересите му.

Рушен Риза, съпредседател на ДПС: Опасявам се, че Местан ще попречи занапред в този аспект, колкото и малко да е, той ще разедини нашето единство, нашите гласове и това да ни постави в по-слаба ситуация след това и евентуално на следващите избори ние да се споразумяваме с другите политически партии и дефакто негатива от създаването на тази партия ще се пише на гърба на нашия избирател и на правата на нашия избирател, и на възможностите на нашите избиратели.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Католиците в България отбелязаха Великден
Католиците в България отбелязаха Великден
Награди и протест в Световния ден на театъра
Награди и протест в Световния ден на театъра