Зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев гостува в студиото на "Още от деня" с коментар за резултатите от евроизборите и за това какви са причините за загубата на левицата.

Все още има протоколи, които циркулират в ЦИК и не се знае какви са преференциите в листите на партиите. Не казвам, че тези избори са манипулирани, но има доста съмнения. Ние признаваме нашата загуба и трябва да си извлечем поуките, категоричен е Стойнев.

Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на БСП: Ние не успяхме да мобилизираме периферията си, но сме единствената сила, която праща с един евродепутат повече. В 70 общини сме първа политическа сила и като добавим още 20, сме преди ГЕРБ. Най-големият проблем е, че не накарахме българските граждани да не гласуват. Може би прегряхме с нашето желание да спечелим изборите, може би прекалихме.

Вината е изцяло в нас, но няма друга политическа сила, която да е алтернатива на ГЕРБ, допълни Стойнев.

След оставката на Корнелия Нинова: На 15 юни БСП свиква извънреден конгрес

След оставката на Корнелия Нинова: На 15 юни БСП свиква извънреден конгрес

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка. На 15 юни се свиква извънреден конгрес на партията, който би трябвало да приеме оставката. Това са горе...

Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на БСП: Корнелия Нинова трябва да бъде по-дипломатична и да търси съгласие както в партията, така и на национално ниво. Това е лично мое мнение.

Наистина има едно недоволство. Онзи ден на пленума не беше никак приятна картинката. Според мен, на база на диалога трябва да се намери най-доброто решение и БСП трябва да излъчва сила, допълни Стойнев.

Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на БСП: На 15-ти ще има конгрес, на който ще дадем начало по един нов начин да се избира лидер. На този етап считам, че не е нужно да участвам. Ако преценя в даден друг момент, на следващ етап, след години - може би. Но на този етап сега - не.

И още за избрания с преференции за евродепутат Сергей Станишев, за вътрешните противоречия в левицата и за бойкота на парламента - вижте целия разговор във видеото!

БСП се връща утре в пленарна зала

БСП се връща утре в пленарна зала

Парламентарната група на "БСП за България" се връща утре в пленарна зала на Народното събрание и ще участва в заседанията на парламента. Това обявиха...