COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Драгомир Стойнев: Нинова трябва да бъде по-дипломатична и да се търси диалог

Зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев гостува в студиото на "Още от деня" с коментар за резултатите от евроизборите и за това какви са причините за загубата на левицата.

от БНТ
18:42, 29.05.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Все още има протоколи, които циркулират в ЦИК и не се знае какви са преференциите в листите на партиите. Не казвам, че тези избори са манипулирани, но има доста съмнения. Ние признаваме нашата загуба и трябва да си извлечем поуките, категоричен е Стойнев.

Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на БСП: Ние не успяхме да мобилизираме периферията си, но сме единствената сила, която праща с един евродепутат повече. В 70 общини сме първа политическа сила и като добавим още 20, сме преди ГЕРБ. Най-големият проблем е, че не накарахме българските граждани да не гласуват. Може би прегряхме с нашето желание да спечелим изборите, може би прекалихме.

Вината е изцяло в нас, но няма друга политическа сила, която да е алтернатива на ГЕРБ, допълни Стойнев.

;
Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на БСП: Корнелия Нинова трябва да бъде по-дипломатична и да търси съгласие както в партията, така и на национално ниво. Това е лично мое мнение.

Наистина има едно недоволство. Онзи ден на пленума не беше никак приятна картинката. Според мен, на база на диалога трябва да се намери най-доброто решение и БСП трябва да излъчва сила, допълни Стойнев.

Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на БСП: На 15-ти ще има конгрес, на който ще дадем начало по един нов начин да се избира лидер. На този етап считам, че не е нужно да участвам. Ако преценя в даден друг момент, на следващ етап, след години - може би. Но на този етап сега - не.

И още за избрания с преференции за евродепутат Сергей Станишев, за вътрешните противоречия в левицата и за бойкота на парламента - вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Автомобил блъсна няколко възрастни жени в село Дебращица, една от тях е загинала на място
Автомобил блъсна няколко възрастни жени в село Дебращица, една от тях е загинала на място
Какви мерки ще предприеме Бойко Борисов в ГЕРБ след евроизборите?
Какви мерки ще предприеме Бойко Борисов в ГЕРБ след евроизборите?