НОВИНИ

Драгомир Стойнев: Няма да стане да разпродадат земята за жълти стотинки

БСП се обяви срещу продажбата на земеделска земя, защото това е национално богатство, обясни в "Още от деня" зам.-председателят на партията Драгомир Стойнев.

bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 18.07.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Ние не знаем какви са основните причини за промяната в закона, каква е позицията на българската страна в Европейската комисия, уточни още Стойнев.

Драгомир Стойнев - зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Ние предлагаме да има национално съгласие, всички политически сили да се обединим, че трябва да има уседналост, трябва да е ясно за какво ще се ползва тази земя, че ще се следва селскостопанската ни политика. Това може да е някакъв лобистки закон на управляващите.

Той даде за пример други държави, които имат национален приоритет, първо се защитават в съда.

Драгомир Стойнев: Една Гърция, една Унгария казват ние имаме национален интерес и земята няма да се разпродава, ще си плащаме глобата. Ние в България, особено ГЕРБ, щом чуят нещо от големите началници, всичко трябва да изпълнят. Ние от БСП сме категорично против. Ще призовем партиите да се обединим около национален приоритет. Ние имаме най-плодородната земя, която струва и най-евтино в евросъюза. И сега изведнъж трябва да разпродадем земята. Ще се съдим, ще се борим. Да разпродадем земята за жълти стотинки няма да стане.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврокомисарят Йоханес Хан и разговаря с външния министър на Македония
Еврокомисарят Йоханес Хан и разговаря с външния министър на Македония
Жителите на Харманли настояват за ремонт на Гърбавия мост
Жителите на Харманли настояват за ремонт на Гърбавия мост