НОВИНИ

Дрон вдигна на крак органите на реда във Ватикана

Подозрителен дрон беше забелязан над Ватикана, предаде ТАСС. По информация на телевизия "РАИ нюз 24" полицията и карабинерите са започнали проверка и полицейски хеликоптер е бил вдигнат по тревога.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:28, 26.08.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
дрон вдигна крак органите реда ватикана

Засега не се съобщава на кого е принадлежал дронът и с каква цел е летял над католическия град-държава, отбелязва ТАСС. Въздушното пространство над Ватикана беше обявено за зона без полети от съображения за сигурност. Използването на дронове, включително от туристи, е забранено. Безпилотните летателни машини често се използват за снимки, както и от различни служби, включително метеорологичната.

Неотдавна терористичната организация Ислямска държава публикува в интернет запис със заплахи срещу папа Франциск. Освен това в социалните мрежи и особено в криптираното приложение за онлайн чат Телеграм се появи послание на италиански с призив за действие, насочен към терористите, които не са обвързани с нито една терористична организация.

След последния атентат в Барселона, при който микробус се вряза в пешеходци, в италианските градове се разполагат прегради от цимент и циментови вази с цветя на местата за достъп до централните градски улици, тъй като много от тях неотдавна бяха превърнати в пешеходни зони

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав ще закупи нов кораб
Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав ще закупи нов кораб
Заведение на крайбрежната алея във Варна е изгоряло през нощта
Заведение на крайбрежната алея във Варна е изгоряло през нощта