НОВИНИ

Държавата отделя 15 млн. лева за обезвреждане на опасния химикал в Девня

Държавата отпуска 15 млн. лева за обезвреждане на опасния химикал трихлоретан, който се съхранява в резервоари във фалиралия завод „Полимери“ в Девня. Това съобщи премиерът Бойко Борисов при посещението си във Варна. Той заяви, че приватизационната сделка за предприятието е една абсолютно корупционна схема. Министър-председателят каза още, че новият антикорупционен орган трябва да започне с разглеждането на сделката за „Полимери“ и да стигне до НДК. Според него само това е начинът, за да се установи какви щети се нанасят на държавата при тези съмнителни сделки.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
17:34, 06.08.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов заяви, че в завода е имало чисто нова инсталация за обезвреждане на опасния химикал, която е продадена в Румъния. Преди няколко седмици правителството е решило да отпусне 15 млн. лв. за извозването и утилизацията на вредните отпадъци във Франция.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Правите разликата - 15 млн. за една абсолютно корупционна схема. Някак си обществото не я коментира.

Държавата ще помогне със 126 млн. лв. за развитието на Варна. Проектите предвиждат нова сграда на Математическата гимназия, ремонт на IV езикова гимназия и изграждането на големи инфраструктурни проекти, с които да се облекчи трафикът в града. При необходимост ще бъде осигурен безлихвен кредит за новата сграда на библиотеката.

Иван Портних, кмет на Община Варна: Това няма да е само книгохранилище, това ще е един образователен и културен център и място, където младите хора на града да могат да се социализират.

Важен проект за развитието на Варна е и поетапното отваряне на други кейови места на „Пристанище Варна – изток“. Те ще бъдат използвани за дейности, полезни за обществеността.

Ивайло Московски, министър на транспорта: Вярваме, че е полезен проектът. Надявам се всички го одобрявате и това да бъде едно от основните места на града, където хората да могат да се забавляват.

Сред приоритетите на правителството за Варна е и изграждането на трета пречиствателна станция за отпадъчни води.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонти в Белия дом
Ремонти в Белия дом
По-евтини временни паспорти за българите в чужбина
По-евтини временни паспорти за българите в чужбина