НОВИНИ

Държавата срещу двойния стандарт на храни и напитки

България ще настоява за промени в европейското законодателство срещу двойния стандарт на храни и напитки в държавите от Източна и Западна Европа. Това стана ясно на дискусия в парламента, на която омбудсманът Мая Манолова, земеделският министър Румен Порожанов и евродедепутати подписаха декларация до всички европейски институции, в която призовават за мерки в защита на потребителите в Европейския съюз.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
19:22, 18.09.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Омбудсманът Мая Манолова, която е инициатор на дискусията, ще подаде и петиция в Европейския парламент, с която да покаже, че българските граждани не приемат двойни стандарти на хранителните продукти и е недопустимо да използват храни не само с по-лошо качество, но и на по-висока цена.

Мая Манолова - омбудсман на Република България: Потребителско проучване показа, че наистина има хранителни продукти, вкл. детски, при които предлагането им в София е с различно качество и съставки и със значително по-висока цена. Концентрирали сме се основно върху детските храни, например... Този детски сок, който е с еднакви съставки като този в Берлин, но със 147% по-висока цена.
Румен Поражанов - министър на земеделието, храните и горите: Трудно бихме могли с наши законодателни мерки и инициативи да наложим регулация в качеството на храните или режим. Очакваме инициативата да прерасне в нормативен ангажимент на ЕК, така че всички производители за Европейския пазар да са наясно, че един продукт трябва да е с едно качество. Дори и различните разновидности от него да са с едно и също качество.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха новата сграда на Софийския районен съд
Откриха новата сграда на Софийския районен съд
Светият синод ще заседава извънредно утре заради смъртта на митрополит Дометиан
Светият синод ще заседава извънредно утре заради смъртта на митрополит Дометиан