НОВИНИ

Дуална форма на обучение в техническата гимназия във Враца

В нов кабинет по техническо чертане, оборудван с най-ново поколение компютърна техника, ще се обучават вече учениците от професионалната техническа гимназия във Враца. Отскоро учебното заведение работи по дуалната форма на обучение в пряка връзка с производствените фирми в града и вече има сключени редица договори за практика по най-атрактивните специалности.

bnt avatar logo
от БНТ
10:29, 14.03.2018
Чете се за: 00:37 мин.
Още

От тази учебна година в гимназията стартира дуална форма на обучение по специалността приложно програмиране и електрообзавеждане на производството, а от догодина ще се подпишат и споразумения с фирми за специалността машини и системи с цифрово-програмно управление. Новият кабинет е дарение от местна фирма, която изработва метални изделия за машини и съоръжения.

Инж. Ирма Емилианова, директор на професионалната техническа гимназия Враца: - В нашето училище учениците ще могат да се обучават на техническо чертане с техника от най-ново поколение – 3D принтер и скенер и 13 работни места.

С новия метод на обучение, който даава повече практически умения, учениците ще бъдат по-конкурентни на пазара на труда, смятат от ръководството на училището.

Пламен Начев, ученик: - Ако имаме един модул, който е полуразрушен, можем с този скенер да го възстановим след разработване на програмата.
Борис Новоселски, ученик: - Ние оставаме доволни от това, което правим, правим го с удоволствие и също така се забавляваме.

Професионалната техническа гимназия във Враца има подписани споразумения с три фирми от машиностроителни отрасъл и с още 6 за приложно програмиране, където нуждата от работна ръка е най-голяма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инцидент в завод „Арсенал”, има загинал и ранен
Инцидент в завод „Арсенал”, има загинал и ранен
Немският футболен съюз не подкрепя идеята за бойкот на Мондиала
Немският футболен съюз не подкрепя идеята за бойкот на Мондиала