НОВИНИ

Думите на Чавушоглу: Поглед от Турция

Хюлия Алтън е един от хилядите български изселници в квартал "Авджълар" в Истанбул, известен като "Малката България". Тази "Малка България" след внимателно отношенията между голямата България и Турция.

Александър Марков
от Александър Марков
20:00, 30.03.2019
Чете се за: 00:59 мин.
По света
Хюлия Алтън, кандидат за общински съветник на НРП: Всички спорове са за много кратко време и те се решават много набързо. Спрямо изселниците, които са дошли от България, винаги трябва да се внимава за тяхното добро.

Хората тук разбират от нас за думите на Чавушоглу. Медийното мълчание в Турция е показателно.

Хюлия Алтън, кандидат за общински съветник на НРП: Надявам се да не е нещо, което да усложни нашите отношения - на двете държави.

Исмаил Шехин работи като журналист във в. "Миллиет". Според него предизборното говорене на Мевлют Чавушоглу е разбрано погрешно.

Исмаил Шехин, журналист във в. "Миллиет": Има нещо друго - той каза, че те ще направят един закон там, в България. Мюфтията, ако има глоба, те могат да ви вземат недвижими имоти. Те казват, че това не трябва, няма смисъл.


;

Изказвания като на Чавушолу не са първи, припомня и журналистът Нахиде Дениз.

Нахиде Дениз, кореспондент на БТА в Турция: Ердоган например преди няколко години също имаше едно изявление. И аз не смятам, че това ще доведе до криза между Турция и България. Това са предизборни агитации в хода на кампанията, отношенията между България и Турция на висшите нива са много добри.

И докато дипломацията между двете държави е под напрежение, Истанбул и Турция са в прегръдката на предизборната кампания. Туран Ханчерли е кандидат за кмет на Авджълар от опозицията.

Туран Ханчерли, кандидат за кмет на НРП в Авджълар, Истанбул: Кризата превърна изборите от местни в национални. Те ще гласуват, за да намерят решение на икономическите проблеми. Решението го виждат в нас.

Изборите се провеждат на фона на безпрецедентна икономическа криза. Рецесията отне 40% от стойността на лирата, а инфлацията достигна 20%.

В импровизирани пазари като този, разпръснати из цяла Турция, правителството продава храни на тройно по-ниски цени, за да тушира недоволството на народа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британското правителство обмисля четвърти вот на сделката за Брекзит
Британското правителство обмисля четвърти вот на сделката за Брекзит
Двадесета седмица на протести на жълтите жилетки във Франция
Двадесета седмица на протести на "жълтите жилетки" във Франция