НОВИНИ

"Душа назаем"

Изложба разкрива таланта на млад художник. Тя носи нестандартното име "Душа назаем" и обхваща различни етапи от живота на Борислав Янев. Всичко в нея е вдъхновено от реални събития и спомени на автора. Изложбата е отворена за посетители до края на март в галерия "Юзина" в столицата.

Цанка Николова
от Цанка Николова
09:34, 05.03.2017
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Душа назаем - с това име Борислав представя втората си самостоятелна изложба. Това е метафора на душата, която носи всеки от нас и тялото ни ползва на заем. Душата, която бърза да придобие цялата опитност на живота, за да стане по-голяма и да съществува вечно. Тази душа носи и всяка от картините на Борислав.

Борислав Янев, художник
Зад всяка една творба стои конкретна история, затова е много трудно да бъдат организирани заедно, но всяка картина съдържа в себе си нещо различно от останалите.

Живописта на Борислав е експресивна и искрена. Със замаха на четката той създава впечатляващи картини, които предизвикват ума и въображението.

Борислав Янев, художник
Най-често включвам образи и неща, които съм преживял, но ги променям до такава степен, че те не се разпознават после.

Борислав е завършил Скулптура в Националната художествена галерия и защитава магистратура специалност Живопис в Академията за изящни изкуства в Рим. Той се надява, че с тази изложба от 25 картини ще привлече вниманието на много хора и ще възпита у тях любов към живописта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пилотът на разбиралия се в Турция сирийски самолет е приет в местна болница
Пилотът на разбиралия се в Турция сирийски самолет е приет в местна болница
Препрограмиране на живота
Препрограмиране на живота