НОВИНИ

От нашите пратеници в Турция: Два атентата в рамките на часове

Само за няколко часа в Турция имаше две кървави атаки срещу военни. Днес в района на Диарбекир при бомбено нападение загинаха 6-има турски войници. Снощи, както ви съобщихме атентат, в близост до парламента в Анкара, отне живота на 28 души, почти всичките военни. Oще за обстановката в турската столица вижте в прякото включване на пратеника ни Тоня Димитрова.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
19:32, 18.02.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
Ахмет Давутоглу - премиер на Турция: "Това нападение беше осъществено от атентатор-самоубиец от Сирия, в сътрудничество с поставената извън закона терористична организация ПКК. Човекът зад атентата с кола-бомба е сириец, разпознат като Салих Неджар, роден през 1992 г. в провинция Амуда в северна Сирия. Разкрита е връзката с нападението на Кюрските сили за защита на народа".
Реджеп Тайип Ердоган - президент на Турция: "Въпреки че ръководителите на Партия "Демократичен съюз" и на Кюрдската работническа партия ПКК отричат връзка с атентата, на базата на информацията, получена от нашия вътрешен министър и нашите разузнавателни служби, беше установено, че това е тяхно дело. Нашите съюзници на международната арена ще разберат колко силна е връзката на сирийските кюрдски формирования с Кюрдската работническа партия ПКК в Турция. Това ще накара нашите съюзници да ни разбират по-добре".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Планирали атентат срещу АЕЦ в Белгия
Планирали атентат срещу АЕЦ в Белгия
Доброволни отряди пазят гората от изсичане в Калековец
Доброволни отряди пазят гората от изсичане в Калековец