НОВИНИ

Два срива в системата на МВР: Километрични опашки на граничните пунктове

Два срива в системата на МВР в последните 24 часа предизвикаха километрични опашки по граничните пунктове и поделенията на "Пътна полиция" у нас. Над 3-километрова опашка от тежкотоварни камиони се образува на граничен пункт "Кулата". Според шофьорите проблемът идва от не навременното обновяване на системата, което води и до нейния срив.

bnt avatar logo
от С. Бързачка, Д. Малинова
17:36, 12.04.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
два срива системата мвр километрични опашки граничните пунктове

Проблемът в софтуерната система принуди шофьори да чакат над 4 часа на границата между Гърция и България при пункта Кулата - Промахон.

Христал Урумов: Вчера на Видин чаках 5 часа, днеска тук 4 часа вече. Тоалетна даже няма.
Веселин Иванов: Вече няколко часа, долу-горе като гледам вече около 3 часа чакаме. Беше спрян трафика не знам защо, около час и половина не сме бутали изобщо.
Зорница Станоев: Надолу опашката е огромна, задръстване, не може да се минава.

Проблем със софтуера имаше и в поделението на "Пътна полиция" в Благоевград, който спря регистрацията на леки автомобили. Хората казаха,че заради сървъра гишето не работилo до 11 часа, а по обяд служителите излезли в обедната почивка. В ранния следобед вече имаше около 30 чакащи и изнервени шофьори. Някои от тях казаха, че чакат втори ден.

Петър Колев: 48 часа явно са недостатъчни за една регистрация. По една или друга причина софтуерната система на КАТ не функционира, няма бек-ъп вариант за ръчно приемане на заявления, така че мисия невъзможна за регистрацията в КАТ Благоевград.

От Областната дирекция на МВР - Благоевград и Главна дирекция "Гранична полиция" казаха, че е имало технически проблем в софтуера на системата. Обясниха, че след 13 часа проблемът е отстранен и движението на ТИР-ове през граничните пунктове е нормализирано, а регистрацията на автомобили възстановена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вашингтон не е взел окончателно решение за военна операция в Сирия
Вашингтон не е взел окончателно решение за военна операция в Сирия
Режимът на Асад вече контролира сирийския град Дума
Режимът на Асад вече контролира сирийския град Дума