НОВИНИ

Два тежки инцидента с чужденци се случиха на морето

Два тежки инцидента с чужденци в курортите „Слънчев бряг“ и „Свети Влас“: 54-годишен бивш военен стреля по английски туристи и рани един от тях. Инцидентът станал след разменени реплики. Бившият военен твърди, че туристите били много агресивни. Другият инцидент - дрогирана млада шофьорка блъсна естонски турист на пешеходна пътека. Той е с опасност за живота.

bnt avatar logo
от БНТ
20:44, 20.07.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

В курорта „Св. Влас“ 20-годишната Ваня Дялкова от бургаския квартал Меден рудник шофирала с висока скорост и буквално помела пресичащия на пешеходната пътека естонски турист. 56-годишният мъж е в тежко състояние и е настанен за лечение в реанимация с множество травми и с опасност за живота. Младата шофьорка е тествана за алкохол и наркотици, като апаратът отчел положителна проба за употреба на канабис.

Тази сутрин близо до Слънчев бряг бившият военен Недю Георгиев, сега служител на Общинска полиция - Несебър, се прибирал от работа с леката си кола, когато преди сeло Оризаре забелязал двама велосипедисти, които се движели точно по средата на пътя. Той се опитал да им направи забележка, но разменените между тях реплики прераснали в сбиване.

Недю Георгиев: Доста агресивно ме биеха и двамата, и ме ритаха и ме биеха много. И тогава аз извадих пистолета и стрелях във въздуха, като мислех, че ще се уплашат. Те не спряха, продължиха. Стрелях втори път в земята, да може да рикушира патронът, да разберат, че е истински пистолетът, боен, за който имам разрешително. Тогава се наложи вече - тоя, големият, много ме удряше, дори чак панталоните ми свалиха, и тогава го стрелях в крака вече.

Българинът напуснал местопроизшествието, прибрал се е вкъщи и се е обадил в полицията. Задържали го, но в ареста получил сърдечен пристъп е и откаран в реанимация. Раненият англичанин е транспортиран в болница и няма опасност за живота му.

ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас: Първа помощ на пострадалия е оказано от случайно преминаващ друг водач на автомобил, след което на място са пристигнали полицейски екипи и в последствие спешна помощ.

Двамата колоездачи отказаха коментар по случая, както и да бъдат снимани. 55-годишният прострелян англичанин има къща в близкото село Александрово, а неговият 63-годишен спътник живее в Бургас. По случая е образувано досъдебно производство

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата повдигна обвинения срещу побойника от АМ „Тракия“
Прокуратурата повдигна обвинения срещу побойника от АМ „Тракия“
Нова сензация от „Градът на Птиците“ - златен амулет от времето на халколита
Нова сензация от „Градът на Птиците“ - златен амулет от времето на халколита