НОВИНИ

17-годишни ученици са убили таксиметровия шофьор от Русе за 60 лева

Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинения на двама 17-годишни ученици за извършен грабеж, придружен с убийство на таксиметров шофьор. Тялото на 60-годишния мъж беше открито вчера сутринта в село Николово. Младежите са убили мъжа заради 60 лева. Толкова е бил оборотът му в таксито. Учениците са задържани за 72 часа и ще бъде поискана от съда постоянна мярка за задържане под стража.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
18:51, 15.03.2017
7541
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Деян и Николай се качили в таксито от стоянка в Русе. Като краен адрес са посочили пуста улица близо до гробището в съседното село Николово, където са убили шофьора. Престъплението е било предварително планирано, но младежите не са познавали жертвата. Полицията ги задържала в домовете им часове след извършеното убийство.

Георги Георгиев - окръжен прокурор на Русе: Обвинени са в това, че са извършили грабеж, придружен с убийство. Намерението им е било да отнемат парите от оборота на таксиметровия шофьор, автомобила му и други вещи ценни, които намерят у него. Убийството е извършено с нож, с който са нанесени множество прободни рани.

Момчетата са направили пълни самопризнания за убийството и са съдействали на полицията при намирането на ножа и други веществени доказателства. Няма данни да са извършили престъплението под влиянието на наркотици или алкохол.

Едното момче е ученик в гимназията по транспорт, а другото в училище "Възраждане". Рядко са посещавали учебните часове и се наложило да преминат на индивидуален план на обучение. Те имат и други криминални прояви зад гърба си - грабеж над малолетен и кражби, извършени преди три години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенка жертва на дискриминация години наред води съдебни битки
Русенка жертва на дискриминация години наред води съдебни битки
Семейство Кели отново пред камерата - този път не случайно
Семейство Кели отново пред камерата - този път не случайно