НОВИНИ

Двама автори от Сандански гостуват с изложба в арт салона на Радио Благоевград

Двама автори от Сандански откриха нова изложба в Арт салона на радио Благоевград. Венцислав Кирилов и Георги Ашиков показват новите си творби в областта на акварелната живопис и графиката.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград София Гълъбова
15:43, 15.11.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Дълго време Венцислав Кирилов рисува карикатури за вестник „Стършел”, но в последните години сред неговите творби преобладава акварелната живопис.

Венцслав Кирилов: "Акварелът е истинска живопис, непринудена, много слънчева, много ведра, много светлина има в нея, много позитивност и изисква голяма концентрация при работата, много бързина, едновременно с това много търпение. И това е акварелът - едно предизвикателство за всеки художник, както и за мене и това ми харесва в акварела."

В новата изложба Венцислав Кирилов се представя с разнообразие от нови теми и сюжети – пейзажи, художествени композиции и портрети. Художникът признава, че предпочита градския пейзаж, заради това че там има много архитектура и перспектива.

Венцислав Кирилов: "Когато се рисува градски пейзаж, някак си излъчването е по-модернистично. Той е труден, сложен, но мисля, че е много интересен. Докато гледах такива пейзажи на други художници, си мечтаех да съм например във Виена или в Лондон, за да мога да рисувам, но се оказа, че София също е много интересна за рисуване, а и много други български градове имат страхотна архитектура и страхотни къщи, да кажем от началото на 20 век, които представляват голям интерес за мен за рисуване."

Заедно с творбите на Венцислав Кирилов в изложбата са представени и графики на още един автор от Сандански Георги Ашиков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция призова за мирно решение в Зимбабве
Франция призова за мирно решение в Зимбабве
Пожарникари: Промените в Закона за МВР застрашават живота ни
Пожарникари: Промените в Закона за МВР застрашават живота ни