COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

МВнР отстрани от длъжност служителя, задържан на границата за контрабанда

Дипломатическа кола на испанските власти, идваща от Турция, е хваната преди дни на Капитан Андреево с над 500 стека контрабандни цигари, 152 грама злато, близо 40 кг сребро и анаболи. В колата са пътували двама българи, като единият е служител на Министерството на външните работи. От ведомството уточниха, че не е дипломат, а експерт в администрацията.

Пенка Ангелова
от Пенка Ангелова
15:45, 22.11.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Задържаният е отстранен от длъжност и е образувано дисциплинарно производство.

Вторият задържан по неофициална информация е женен за испанка. Окръжната прокуратура в Хасково е образувала разследване за контрабанда. Двамата за момента не са задържани и нямат обвинения. Поискано е съдействие от турските власти за изясняване на случая.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Първоначалната информация е, че се касае за дипломатически автомобил на испанските власти в Турция, така че нека установим категорично за какъв статут става въпрос, затова и не сме предприели претърсване - преди да установим дипломатически ли е или не. Автомобилът и вещите обаче са иззети от Митническите власти, така че са на разположение на разследването. А ние тепърва ще установим кой е извършителят и ще повдигнем, разбира се, обвинение.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Напредват ремонтните дейности на Аспаруховия мост във Варна
Напредват ремонтните дейности на Аспаруховия мост във Варна
Най-опасните пешеходни подлези във Варна
Най-опасните пешеходни подлези във Варна