НОВИНИ

Пътешественици преоткриват Европа с велосипеди и камера

Двама италиански пътешественици преминаха на велосипеди през шест държави, за да поговорят с жителите им и да усетят тяхното отношение към ценностите в днешна Европа. Началото поставят през август миналата година, а сега преминават отново през посетените места, за да споделят впечатленията си. Една от основните точки на пътуването им бе Пловдив.

bnt avatar logo
от Владислав Севов
06:37, 13.03.2018 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Коя емблематична фигура за Вас е символ на Европа? Кое е мястото, което асоциирате с Европа? Какво Европа може да направи за Вас? Какво Вие може да направите за Европа? Кои са границите на Европа? Тези пет въпроса двама италиански пътешественици задават на хора, с които се запознават по време на своята обиколка в 6 европейски държави - Италия, Словения, Хърватия, Сърбия, България и Турция.

Микеле Монего: Беше предизвикателство да направим тези интервюта. Затова се съсредоточихме изцяло върху тях, що се отнася до видеото, което направихме. От целия материал подбрахме 12 минути от отговорите, които смятаме за най.-представителни.
Фабио дал Пан: Видяхме една наистина различна Европа. Може би по-малка, но по мое мнение, по-приятелски настроена и по-хуманна. Честно казано, стори ми се, че хората в тази част на континента са по-близки помежду си, отколкото в Италия.
Гина Кафеджиян, фондация „Пловдив 2019": Дойдоха август месец , направихме един разговор, в който зададоха и на мен тези пет въпроса. Аз ги чух тогава за първи път. Неволно екипът ни стана част от тяхното проучване.

Микеле и Фабио признават, че преди са имали предразсъдъци към тази част на Европа, но всички те са опровергани от това пътуване. Затова препоръчват на всички да пътуват и да опознават територии и хора, а след това да градят и налагат представите си за тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев ще посети 68-а бригада Специални сили
Президентът Румен Радев ще посети 68-а бригада "Специални сили"
Избират днес председател на Софийския градски съд
Избират днес председател на Софийския градски съд