НОВИНИ

Двама осъдени за сексуални посегателства срещу жени в Кьолн в новогодишната нощ

Двама мъже бяха осъдени за сексуални посегателства срещу жени, извършени в новогодишната нощ в Кьолн, предаде ДПА. Двайсет и една годишен иракчанин и 26-годишен алжирец получиха от съд в Кьолн по една година пробация.

bnt avatar logo
от БТА
21:26, 07.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
двама осъдени сексуални посегателства жени кьолн новогодишната нощ

Двамата са обвинени, че са участвали в нападението над две жени. Едната от тях каза в съда, че група мъже са я опипали, а другата заяви, че двамата подсъдими са я държали и насила целували по устата. Единият от двамата обвиняеми отхвърли обвиненията, другият запази мълчание. Двамата подсъдими са обвинени и в кражба. Въпреки хилядите подадени жалби в Германия за посегателства в новогодишната нощ, единствените обвинителни присъди, произнесени досега срещу предполагаеми нападатели бяха за кражби. По едно от делата мъж, обвинен в сексуално посегателство, беше оневинен, след като нападната жена не го разпозна в съда.

Делото в Кьолн срещу двамата обвиняеми започна днес, когато долната камара на германския парламент одобри единодушно предложение за разширяване на правната дефиниция за изнасилване. Депутатите решиха, че то ще включва и сексуални действия, извършвани против "ясно изразената воля" на жертвата. Според сегашния закон жертвата трябваше да оказва физическа съпротива при заплаха за насилие, за да бъде сметнат случаят за сексуално посегателство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей води в битката за лидер на консерваторите и нов премиер на Острова
Тереза Мей води в битката за лидер на консерваторите и нов премиер на Острова
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Очакваме Мик Джагър и звездна компания
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Очакваме Мик Джагър и звездна компания